Over Laverana

Laverana GmbH & Co.KG produceert al meer dan 25 jaar natuurlijke cosmetica die voldoen aan de hoogste normen voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica. Elk product wordt zelf ontwikkeld, geproduceerd en wereldwijd verscheept naar zo’n 40 landen.

Waar mogelijk maakt Laverana gebruik van plantaardige ingrediënten van gecontroleerde biologische teelt. Deze ingrediënten, inmiddels meer dan 300, worden, net als de producten en verpakkingen, onderworpen aan strenge kwaliteitseisen. De productie wordt zorgvuldig uitgevoerd op het hoogste technische niveau waarbij gebruik wordt gemaakt van groene stroom. De producten bevatten geen chemische conserveringsmiddelen, parfum of aroma.

“Een bedrijf met persoonlijk karakter dat de hoogste kwaliteit levert; een bedrijf waarin iedereen belangrijk is en om zijn vaardigheden wordt gewaardeerd.”

Open communicatie, een prettige werksfeer gekenmerkt door intimiteit, vertrouwen, loyaliteit en betrouwbaarheid staan centraal in de bedrijfsstrategie. Deze strategie vormt samen met de productvariëteit een hele belangrijke succesfactor. Bij Laverana kan iedere medewerker een actieve rol spelen, nieuwe uitdagingen aangaan en zich met passie inzetten voor het bedrijf.

Goede communicatie onderling en met de klant is een van de belangrijkste doelstellingen van Laverana. Daarnaast zijn zowel innovatieve productintroducties in de natuurlijke cosmetica markt als ook het verder ontwikkelen van de markt voor Laverana net zo belangrijk als de hoogste kwaliteitstandaard en product effectiviteit.

lavera’s uitgangspunten

lavera-uitgangspunten

Sinds de start van lavera is ons belangrijkste doel: Het produceren van échte natuurlijke cosmetica, die natuurlijk, huidvriendelijk en werkzaam is!

  • lavera is tegen dierproeven en garandeert de veiligheid en werkzaamheid, bewezen uit onderzoek bij vrijwillige proefpersonen.
  • lavera is vrij van chemicaliën, siliconen, op aardolie gebaseerde olie, aluminiumzouten en micro plastic deeltjes.
  • De innovatieve formules van onze natuurlijke cosmeticaproducten zijn 100% geschikt voor het hele gezin.

lavera kwaliteitsgarantie

lavera staat voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica, die zelfs aan de hoogste eisen van gebruikers voldoet. Dit wordt ondersteund door onze labels, die allemaal voor de hoge kwaliteit van onze natuurlijke producten staan.

NATRUE
NATRUE is het strengste internationale keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Met dit keurmerk kunnen consumenten in één oogopslag zien of een product voldoet aan de richtlijnen voor natuurlijke cosmetica. NATRUE stelt de hoogste normen voor natuurlijke en biologische producten en ingrediënten en onderscheidt zich daarmee van andere keurmerken. De keuring van producten wordt uitgevoerd door onafhankelijke certificeringsorganisaties.

ORGANIC LABEL
Dit logo staat voor natuurlijke huidverzorging bestaande uit waardevolle organische plantaardige ingrediënten, extracten en vloeistoffen uit eigen teelt en productie.

VEGAN
Een internationaal logo dat aangeeft welke producten veganistisch zijn en dus geen dierlijke ingrediënten bevatten. Alle producten die dit label mogen dragen zijn geregistreerd bij de Vegan Society in Londen. Met uitzondering van de illuminating Eye Cream zijn alle producten in de lavera gezichtsverzorgingslijn veganistisch.

GREEN BRAND
Dit label wordt toegekend aan merken die ecologisch, duurzaam en bewust produceren en daarnaast een actieve bijdrage leveren aan het milieubewustzijn. In 2015 werd lavera door een onafhankelijke jury voor de tweede achtereenvolgende keer onderscheiden met het ‘Green Brand Germany’ label.

kwaliteitsgarantie lavera
Tien redenen om voor lavera natuurcosmetica te kiezen:
100% natuurlijke cosmetica bestaande uit hoogwaardige organische plantaardige ingrediënten uit eigen teelt en productie
100% werkzaamheid, bewezen door onafhankelijke testinstituten
100% duurzame- en milieuvriendelijke productie
100% vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, oppervlakte-actieve stoffen, emulgatoren (PEG), weekmakers, stabilisatoren en UV-filters
100% vrij van parabenen
100% vrij van siliconen, paraffine, ftalaten, plastic deeltjes en minerale olie
100% vrij van hormoonverstorende stoffen
100% vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten (GMO)
100% lactosevrij
100% vrij van aluminium zouten (ACH)

lavera gegarandeerd diervriendelijk

Bij lavera is het vanzelfsprekend om met respect voor mens, dier en natuur om te gaan. Vanaf het begin is lavera tegen dierproeven geweest en garandeert de huidvriendelijkheid en werkzaamheid van haar producten enkel middels testen op vrijwillige proefpersonen.

lavera doet geen dierproeven, noch op het eindproduct, noch op een van de grondstoffen, of op het geven van een dergelijke test opdracht. Als fabrikant van gecertificeerde natuurlijke cosmetica, is het voor ons vanzelfsprekend dat dierproeven niet samengaan met onze mentaliteit en bedrijfsfilosofie.
Bovendien gebruikt lavera geen grondstoffen van dode gewervelde dieren (bijv. potvis-,schildpad-, nertsolie, marmot vet, dierlijke collageen en verse cellen) en ook vindt er geen export plaats naar China zo lang dit niet zonder dierproeven wordt toegelaten. Wij voldoen aan de strikte richtlijnen voor gecontroleerde biologische en natuurlijke cosmetica van de internationale NaTrue standaard.

lavera is tegen dierproeven

lavera geschiedenis

De passie voor natuurlijke cosmetica bracht Thomas Haase en Klara Ahlers samen. In 1987 richtte Thomas Haase Laverana op en introduceerde het merk lavera. Laverana is afgeleid van het woord “verum”, Latijn voor “de waarheid”. In 1988 opende Klara Ahlers ’s werelds eerste speciaalzaak voor natuurlijke cosmetica in Göttingen in Duitsland. Sinds 1988 werken ze samen aan de ontwikkeling van de markt voor natuurlijke cosmetica. Sinds 1997 leiden ze Laverana als gelijkwaardige management partners.

lavera geschiedenis

Laverana in het kort

lavera-geschiedenis

Het bedrijf Laverana kan in een paar woorden worden beschreven: Gemaakt in Duitsland, in de regio Hannover, natuurlijke cosmetica geproduceerd in een gesloten keten. De productie wordt uitgevoerd met behoud van natuurlijke hulpbronnen, met respect voor mens en milieu. Dit gaat gepaard met de hoogste kwaliteitseisen voor natuurlijke ingrediënten, verpakkingen, producten en productieprocessen, evenals een diep gevoel van verantwoordelijkheid – vooral naar de klant.

  • Opgericht in 1987, producent van gecertificeerde natuurlijke cosmetica
  • Het hoofdkantoor is gevestigd in de regio Hannover, in Wennigsen en Ronnenberg
  • Samenwerking voor meer dan 25 jaar: Het management duo Thomas Haase en Klara Ahlers, die in Göttingen de eerste natuurlijke cosmetica winkel vestigden
  • In 2014, had Laverana ongeveer 375 medewerkers
  • Laverana is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers, en vooral in de afgelopen jaren is het in staat geweest om veel nieuwe mensen aan te nemen, dankzij een positieve groei van het bedrijf. Laverana biedt vele carrièremogelijkheden en diverse trainee programma’s